Автор: Гергана ВАСИЛЕВА 25.08.2017

Все повече млади семейства търсят начини да мигрират от шумния град на село. Това става ясно от бърз преглед на обявите в един от нашумелите сайтове за предоставяне на имоти без наем „Под наем без наем“. Готовите да се върнат към корените и към традициите, и да заживеят по-спокойно са от цяла България, а за Пловдивска област те са от Пловдив, Асеновград, Стамболийски. Прави впечатление, че кандидатите в пенсионна възраст, търсещи спокойствие на село, отстъпват място на семейства в трудоспособна възраст.

Едно от младите семейства, търсещо дом в селата около Асеновград се оказа това на Теофил Шерянов.

„Здравейте, ние сме младо семейство с две красиви малки дечица от Асеновград и мечтата ни е да живеем в къща с двор за да възпитаме децата си както смятаме за правилно,а именно на трудолюбие и отговорност, и не на последно място да имат фронт за игри. С две думи да им осигурим безгрижно детство“, пише Теофил в обявата си. Той работи в момента в Асеновград в строителството, а съпругата му е в майчинство. Дъщеричката им е на 3 г., а синът им на година и половина. Пред „Марица“ Теофил разказа, че една от причините да поискат да се изнесат на село е стресът в големия град. Другата – невъзможност да плащат високите наеми в града. Теофил е от Мадан, а съпругата му от Златоград. В момента децата им били в Златоград и играели на улицата до 22 ч.

„Тук не можем да оставим за секунда децата без наблюдение. Шумно е, движението от автомобили е голямо. Няма места за игра“, разказа Теофил. И обяснява, че решението да се изнесат на село взели заедно със съпругата си. Дори преди време опитал да изтегли кредит за покупката на къща на село, но от банката му обяснили, че за имот около Асеновград не отпускали. Теофил обяснява, че съпругата му има опит в обработването на биологично чиста зеленчукова градина, което смята за голям плюс за децата, за да растат здрави. Вече са получили една оферта за къща без наем в Скутаре. Семейството обаче държи да е около Асеновград, тъй като Теофил работи там и дъщеричката им ходи на градина там. Семейството не се притеснява, че може да му се налага да пътува, ако заживее на село.

Facebook Comments