Деспред 600х100
credobonum.bg

За нас


Споделено стопанисване на свободни селски къщи в  България. „Имот под наем БЕЗ наем“ предлага разнообразни варианти на взаимоотношения между собственици и наематели в българските села. Сайтът е национална платформа за обяви на тема отдаване на имоти по селата, за стопанисване без паричен наем, срещу грижи и поддръжка, отдаване на къщи под наем, обяви за съвместно съжителство по селата, търсене на баба и дядо на село, предлагане и търсене на работа на село. Одобрява се всяка обява, която би помогнала в конкретна човешка ситуация на село и свързана с нечий свободен имот.

 

im2Ние, „Имот под наем БЕЗ наем“ сме група българи, желаеща да помогне на всеки, който има пустееща къща, която не може да поддържа или търси имот на село. Платформата събира хора с общи интереси, за да останат селата и градчетата ни по български гостоприемни, красиви и уютни.

 

В България има много изоставени, самотни къщи,които имат нужда от грижи. Техните собственици не могат да се грижат за тях. Има хора, които искат да живеят на село, а нямат къща. Ние не представляваме по никакъв начин нито собствениците, нито наемателите на имотите. Всеки собственик или наемател преценява сам с кого и при какви условия да отдаде/ползва имот.

 

Основателката на инициативата преди години е пожелала да стане временен стопанин на нечия чужда селска къща. Не е открила начин да се свърже с някой собственик. За това е създала този сайт. За да е полезен за вас! Сайтът е идеалното място вашите мечти за къща на село да станат реалност! Не казваме, че е лесно, не казваме, че тези взаимоотношения са препоръчителни за всички! Казваме, че е възможно! Мечтайте и се осмелявайте да потърсите и поискате! Някой, някъде Ви чака за да си бъдете взаимно полезни!

Ние сме общност работеща за опазване на останалото от българските села.

“Имот под наем БЕЗ наем” не е социална служба за подпомагане на хора в затруднено положение. Няма как да бъде такава, защото се стопанисват частни имоти, но че има силен обществен отзвук е факт. Дейността ни свързва здраво стъпили на земята хора, със засичащи се взаимни интереси – едната страна иска да помогне на празната си селска къща да не се руши, а другата страна има абсолютно осъзнато желание и готовност да живее на село, да полага грижи и  влага лични средства в селски имот, за да го поддържа. Инициативата е за комбинативни, практични, отговорни и благодарни човеци.

Инициативата е създадена като общодостъпна група във Фейсбук на 2 май 2015г. Нейн основател и вдъхновител е Ирена Ненчева. Сътрудници са Силвия Велкова, Анета Станева, Диана Димитрова, Цветина Петкова и Андрей Ненов, който е създател на първия вариант на сайта www.beznaem.com. В разпространяването на идеята взеха участие много непознати хора от групата във Фейсбук, с което показаха, че е добре дошла в България!

Идеята е българска, оригинална, уникална и в момента неосъществена в друга държава, освен в България.

Екипът на „Имот под наем без наем“

  • ПРЕПОРЪЧВА ! При встъпване в отношения между страните да имате предвид:
  • Налични препоръки за наемателите от работодатели, бивши хазяи, приятели.
  • Подписване на заверен при нотариус договор, подробно описващ задълженията и отговорностите на страните.
  • Прехвърляне на партидите за ток и вода на името на наемателите. Уговаряне на срока за ползване и какво се случва,  ако едната страна не го спази.
  • Застраховане на имота по взаимно съгласувани условия.
  • Даване на капаро от наемателите в случай че имотът е под наем или за покриване на евентуални имуществени вреди, ако имотът е срещу стопанисване.

Сайт за училище
Реклама за партньори