Деспред 600х100
credobonum.bg

За нас


Споделено стопанисване на свободни селски къщи в  България. „Имот под наем БЕЗ наем“ предлага разнообразни варианти на взаимоотношения между собственици и наематели в българските села. Сайтът е национална платформа за обяви на тема отдаване на имоти по селата, за стопанисване без паричен наем, срещу грижи и поддръжка, отдаване на къщи под наем, обяви за съвместно съжителство по селата, търсене на баба и дядо на село, предлагане и търсене на работа на село. Одобрява се всяка обява, която би помогнала в конкретна човешка ситуация на село и свързана с нечий свободен имот.

 

im2Платформата събира хора с общи интереси, за да останат селата и градчетата ни по български гостоприемни, красиви и уютни.

В България има много изоставени, самотни къщи,които имат нужда от грижи. Техните собственици не могат да се грижат за тях. Има хора, които искат да живеят на село, а нямат къща. Ние не представляваме по никакъв начин нито собствениците, нито наемателите на имотите. Всеки собственик или наемател преценява сам с кого и при какви условия да отдаде/ползва имот.

 

Сайтът е идеалното място вашите мечти за къща на село да станат реалност! Не казваме, че е лесно, не казваме, че тези взаимоотношения са препоръчителни за всички! Казваме, че е възможно! Мечтайте и се осмелявайте да потърсите и поискате! Някой, някъде Ви чака за да си бъдете взаимно полезни!

“Имот под наем БЕЗ наем” не е социална служба за подпомагане на хора в затруднено положение. Няма как да бъде такава, защото се стопанисват частни имоти. Дейността свързва здраво стъпили на земята хора, със засичащи се взаимни интереси – едната страна иска да помогне на празната си селска къща да не се руши, а другата страна има абсолютно осъзнато желание и готовност да живее на село, да полага грижи и  влага лични средства в селски имот, за да го поддържа. Инициативата е за комбинативни, практични, отговорни и благодарни човеци.

Идеята е българска, оригинална, уникална и в момента неосъществена в друга държава, освен в България.

Екипът на „Имот под наем без наем“

  • ПРЕПОРЪЧВА ! При встъпване в отношения между страните да имате предвид:
  • Налични препоръки за наемателите от работодатели, бивши хазяи, приятели.
  • Подписване на заверен при нотариус договор, подробно описващ задълженията и отговорностите на страните.
  • Прехвърляне на партидите за ток и вода на името на наемателите. Уговаряне на срока за ползване и какво се случва,  ако едната страна не го спази.
  • Застраховане на имота по взаимно съгласувани условия.
  • Даване на капаро от наемателите в случай че имотът е под наем или за покриване на евентуални имуществени вреди, ако имотът е срещу стопанисване.

Реклама за партньори
Сайт за училище