Хайде и аз да разкажа как се живее на село.

Зимата реших, че под наем ми стига. Заедно с трите ми деца се преместихме на 350 км от Пловдив в бабината къща в Северозападна България. Първо започна тотален ремонт ел и вик нова инсталация, изграждане на вътрешна баня и wс, направата на кухня с всичко необходимо, ремонт и пребоядисване на стаите. Лека полека започна къщата да придобива вид, подходящ за моите принцеси. Напролет засадихме и двора, 2 декара, купихме си козичка с козлета, патета, зайчета, куче ( за сега само това като животни). И така за децата там е рай, по цял ден на двора, тичат, играят, имат собствен кът с басейн, батут,  люлки. Когато искат доматче, знаят от къде да го откъснат, плодове много, берат директно от дървото, хапват домашно козе сирене и прясно мляко, ходят на плаж на реката, играят с кучето, което постоянно тича хем в нашият двор, хем в двора на съседката и „пази “ двете къщи ( кучето е йоркширски териер). Сега децата се учат да правят зимнина (компот ,сладко после и лютеничка), което занимание им е много забавно. Голямата на 6 г полива цветята, децата са голяма радост за прабаба им, която е на 81 г.

НО мама я одобриха за професионален курс и , въпреки че ми предстои още 2 г майчинство, трябва да се завърши курса, който е 1 г, защото все пак след тази 2 г мама трябва да работи, за да може да дава на децата си всичко което те искат 😉 Честно казано, сега като се сетя как звъня по телефона и търся под наем апартамент, а от среща започват да разпитват : „Имате ли деца, колко са, а много са малки, ще съсипят апартамента, съжалявам !!!“ Ами да имам 3 принцеси -на 6г ,на 2 г и на 1 г и скоро ще се роди и брат им, та 4 деца и 1 куче. Много ми се иска да запазя този рай, който създадохме в някоя друга къща до Пловдив, понеже децата свикнаха да живеят така и им харесва, а и няма как баба да се грижи за животните, които купихме за тази половин година, понеже е много стара и няма тези сили, а нашата къщичка ще остане за посещение през лятото като ходим на гости на баба.

Живота на село е приказка ,стига да знаеш как да го създадеш и да не се срамуваш, че всичко необходимо като храна, месо, мляко ти е домашно.Така хем е по- здравословно, хем знаеш наистина какво приготвяш за децата си. Проблема на селата е безработицата и ако човек няма нужното образование или бизнес е за никъде. Липсата на добри училища, детски градини кара хората да бягат от там. Но ако всички жители се обединят заедно биха постигнали много, но тази идея е много нова и не би била приложима в нашето студено общество. Дано да пораснем по -бързо и да разберем, че за да сме добре и съседа трябва да е добре !!!

https://www.facebook.com/albena.mitova.52?hc_ref=ARTP5u-EUl3ocYoEbsCOqLundOYqB9nlJTnK0pJ6D3cKu1qMbD2PnwPcBa0mzLsMUS0&fref=nf

Facebook Comments