Деспред 600х100
credobonum.bg

Каква е огромната полза от сайта beznaem.com ?


Сайтът, с намиращите се в него в момента около 900 обяви за селски къщи, предлагани или търсени ПОД и БЕЗ наем, ви дава възможност да споделяте помежду своите лични желания за да съхраните своята или нечия чужда селска къща. Дава възможност да си бъдете взаимно полезни.

 

Предвид наличието на много, неоживени в българските села имоти и нарастващата стремглаво тенденция на българи, желаещи да живеят на село по най-различни причини, този начин – стопанисване на чужд имот за различен период от време е една възможност собствениците да се погрижат за тях. Има и други начини за това. Ние развиваме конкретно този.

 

Публикуването на обява “Предлагам” в сайта не Ви задължава с нищо, не означава автоматично, че Вие ще я доверите някому на всяка цена. В същност вие давате възможност нещо хубаво да се случи – да ви се обадят и потърсят отговорни хора. Ако нямате късмет и не ви се обадят хора на които вие се доверявате, обявата остава нереализирана. Вие не губите нищо.

 

Дейността “Имот под наем без наем” не е социално подпомагане на хора, които нямат домове, защото имотите имат нужда от реална грижа, свързана с финансови разходи по поддръжката им. Да се мисли за “Имот под наем без наем” като за социално предприятие, организация, която се грижи за бездомни и безимотни хора, е грешно възприемане и тълкуване на застъпената тук грижа за частни имоти и частни интереси на собствениците на незаети селски къщи. Собствениците търсят хора, които имат финансова възможност реално да поемат в разумен мащаб поддръжката им. Заплащането на наем за ползването на чужда къща се изразява в нашата инициатива в грижи и поддръжка на имота, които също са свързани и с финансов разход от временните ползватели. Наем реално има, но той не е само финансов, а включва и труд. Как един социално слаб човек, без заплата, без доходи би успял да се грижи за един имот? Ако собственика избере такъв човек, той трябва да е готов и на последваща грижа за стопанина. Личен избор на всеки от вас да избере мотива при отдаване на имота си.

 

Текстът е написан по повод на това, че инициативата продължава да се възприема от някои хора, като място за раздаване на селски къщи на хора в голяма нужда. Това няма как да е така. Тук става въпрос категорично за частни, лични имотни интереси, а не за емоции и благотворителност. Благотворителен бе единствено трудът на доброволците в “Имот под наем без наем” 4 години до сега. Приемете този техен доброволен труд като техен личен дар за селата в България.

 

Дейността “Имот под наем без наем” е успешно доведена до момент, който нейното развитие се поверява в ръцете на професионалисти за да се развива успешно. Нека им благодарим и запомним с хубаво, хората с големи сърца, с трудолюбиви ръце, които изградиха “Имот под наем без наем”: Ирена Ненчева – създател, Силвия Велкова първият помощник администратор , Анета Станева – администратор, създала логото на инициативата и стратег на дейността, Андрей Ненов – създател на сайта, Диана Димитрова – администратор и оператор на видеата, Цонка Желязкова – последователен помощник във всички ситуации, Цветина Петкова – загрижен и отзивчив юрист, Иванка Стоянова – загрижен за дейността ни брокер на имоти, с ценни съвети и помощ за нас, Гергана Парушева – професионален психолог! Без безвъзмездния им труд в годините нямаше да имаме в момента това богатство нашия сайт, възможността да имаме информация един за друг и да се свързваме помежду си на тема нашите селски къщи.

 

Благодарност и към всички тези сред вас в групата, които са се отзовавали периодично и помагали, кой с каквото е можел! Благодарим на всички от вас за подкрепата, която сте дали с активното си присъствие и коментари в групата във Фейсбук “Имот под наем без наем”! Продължаваме напред по начин по който “Имот под наем без наем” заслужава – не само да се съхрани постигнатото, но и да се развива!

 

За много години напред да бъдем в помощ на селските къщи в България – да бъде!

 

 


Сайт за училище
Реклама за партньори